Hevoset

Tällä hetkellä ratsastan ja liikutan Ratsutila Linjamäellä hevosia aina avuntarpeen ja oman aikataulun/ehtimisen mukaan. Liikutettavien määrä vaihtelee yhdestä viiteen hevosta päivässä. "Pääliikutettavat" ovat Esko ja Carino. Muita hevosia liikutan aina vaihtelevasti. Alla esittelen hevoset lyhyesti, jotta hevosten tunnistaminen on teille lukijoille helpompaa. :)

Landgraf von Tannenhof, "Esko"

Esko on -97 syntynyt sveitsiläinen puoliverinen. Esko näyttää joskus hoitaessa hapanta naamaa, mutta oikeasti se on lempeä jättiläinen. Esko on iso "jytky", joten se lämpenee ratsastaessa hitaasti, mutta kun Esko vertyy, siitä löytyy todella hienot liikkeet! Eskoa on ilo ratsastaa, sillä se on rehellinen ruuna ja se yrittää aina parhaansa. Ihana suuri mies. <3

 

Carino 171, "Carino, Capu"

Carino on -94 syntynyt holsteinerruuna. Carino on entisessä elämässään hypännyt Saksassa isoja luokkia ja se on estehevonen suurella sydämellä. Nyt Carino viettää eläkepäiviä Linjamäellä. Vaikka ikää löytyy siltä jo, niin mieli on kuin nuorella hevosella. Carinolla riittää energiaa ja se lähtee aina innokkaana töihin. Carino osaa vaikka ja mitä, joten minä voin aina nauttia sen ratsastuksesta. Ihan mahtava papparainen. <3


Karisma, "Karkki" 

Karkki on 2005 syntynyt eestiläinen risteytysponi. Karkki tuli Linjamäelle tekemään ratsastuskoulun tunteja, mutta minä olen myös liikuttanut sitä aina välillä. Karkki on ihana tamma ja hoitaessa erittäin kiltti. Ratsastaessa Karkki on myös todella kiltti ja joskus vähän laiska, mutta välillä se säikkyy hassuja juttuja. Suloinen poni, jota on hauska ratsastaa!


Hästhågens Helmer, "Heikki"

Heikki on vuonna 2000 syntynyt suomenhevonen. Heikki tuli Linjamäelle vuonna 2013 ja siihen asti se oli toiminut ravurin hommissa. Keväällä 2014 Heikki sai pikkuhiljaa aloittaa ratsun hommat, joten se on edelleen todella raaka ja se tutustuu vielä ratsastusmaailman saloihin. Heikki on ratsastaessa erittäin reipas, mutta se on todella rehellinen ja kiltti hevonen.Liisa on -01 syntynyt welsh cob ponitamma. Liisa tuli Suomeen Ruotsista vuonna 2012 ja se on täällä ollut näyttelyeläimenä ja siitostammana, eli sillä ei olla juurikaan ratsastettu. Eikä tiedetä myöskään, miten paljon sillä ollaan Ruotsissa ratsastettu - vissiin joskus ainakin perusratsastettu. Lokakuussa 2014 aloitimme projektin tämän ponitamman kanssa. Tarkoitus on tehdä Liisasta ratsu ja aloitamme ihan perusteista: peruskunnon rakentamisesta ja suoraan ratsastamisesta.


Ischia, "Sirpa" 

Sirpa on vuonna 2001 syntynyt WPB-tamma. Hoitaessa ja ratsastaessa Sirpa on oikein kiltti, mutta ratsastaessa tamma vaatii ratsastaessa myöskin pitkän alkuverryttelyn, vanhan takareisivamman vuoksi. Se saattaa ajoittain ratsastaessa ilmetä tahmeudella ja poikittamisella, mutta säännöllisellä liikutuksella hevonen saadaan jumpatuksi. Sirpa on mielellään erittäin laiska ja pohkeelle hidas, mutta kun sen saa kuulolle, niin kyllä se osaa liikkua hienosti myös.


Memento Novo, "Novo"

Novo on vuonna 2007 syntynyt pv-ruuna. Novo oli vain perusratsastettu, kun se tuli Linjamäelle. Vuoden 2014 keväällä teimme kovasti töitä perusratsastuksessa, sillä Novo oli alkuun todella vino, eikä se osannut paljoa mitään. Ruuna oppi kuitenkin kaiken todella nopeasti ja oli aina erittäin yritteliäs. Se osoittautui mahtavaksi harrastekaveriksi. Novosta myytiin puolet, mutta se on edelleen Linjamäellä ja minä olen edelleen silloin tällöin mennyt tällä mukavalla kaverilla.8 kommenttia:

 1. Pakko sanoo että mulla on maailman parhaimmat hepat <3 Ja täydellinen liikuttaja niille!

  VastaaPoista
 2. Toi Karkki on mun lemppari näistä♥

  VastaaPoista
 3. Oi kun sulonen toi Karkki ja Eskokin on semmone lutunen jytky:3 mutta aika hassu juttu, mun ponilla ja Liisalla on todella paljon yhteistä :D molemmat samanvärisiä, Ruotsista ja tulleet jopa samana vuonna:D tosin mun herra on -09 syntynyt niin se on vähän nuorempi:)

  VastaaPoista
 4. kaikki sika söpöjä!!!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Voi että kun Karkki ja Liisa on ihania <3 :)

  VastaaPoista
 6. Toi heikki on tosi kaunis hevonen! Mikä säkä kun näyttää kovin pieneltä? :o
  Ps. kiva selkeä blogi ja ihana värimaailma :)

  VastaaPoista
 7. Onpa tuolla Heikillä komia laukka :o Toivottavasti nähdään jatkossakin blogin puolella ♥ Lisa on tosi nätin näkönen ja Eskolla mahtavat liikkeet. Onko nuo Capu ja Esko yhä säännöllisessä treenissä, vaikka ovat vanhempia? (mielenkiinnosta kyselen, kun omakin poitsukin on jo 19, vielä kisaillaan seurakoulua ja valmentaudutaan kerta viikkoon)

  VastaaPoista